Menu

Boží dar - příběhy českých potravin (7/8)

00:25 - 00:45, pondělí (17. prosinec)

ČT2

Dokument ČR. Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. Další díl je věnován příběhu másla (20 min)

Na našem území se ve středověku používalo sádlo i uzená slanina. Sádlo se doporučovalo třeba na jídla z hrachu. Ovšem už na konci 16. století má známý alchymista a nadšený jedlík Bavor Rodovský z Hustiřan jasno – v knize Kuchařství, to jest knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, což je jedna z prvních českých kuchařek vůbec, doporučuje jednoznačně máslo!

Další informace: skryté titulky

Další díl: 19. prosinec, 02:50
Boží dar - příběhy českých potravin (8/8)

Žádné odpovídající pořady v nejbližší době :(

Volbě vyhovují v nejbližší době tyto pořady

Zvolte si některý z výše uvedených typů pořadu ku snazšímu hledání jehly v kupce sena.

» «