Menu

Boží dar - příběhy českých potravin (4/5)

18:05 - 18:25, pátek (26. listopad)

ČT2

Dokument ČR. Opakování 30.11./ČT2. Jak to bylo se salámem Vysočinou? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin (20 min)

V roce 1967 přišlo do obce Hodice na Vysočině vládní nařízení, aby místní řezníci vymysleli dostupnější variantu Uheráku. Místní řezníci se tohoto úkolu zhostili s hrdostí, a tak vznikl první salám Vysočina, který je tradiční pochoutkou turistů už přes padesát let. Co to ale ten salám vlastně je? Jak dlouhá je jeho historie? A proč se v minulosti Uherák jedl leda tak o Vánocích? To vše uvidíte v dalším dílu pořadu Boží dar.

Další informace: skryté titulky

Další díl: 3. prosinec, 17:55
Boží dar - příběhy českých potravin (5/5)

Žádné odpovídající pořady v nejbližší době :(

Volbě vyhovují v nejbližší době tyto pořady

Zvolte si některý z výše uvedených typů pořadu ku snazšímu hledání jehly v kupce sena.

» «