Menu

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

06:00 - 06:25, sobota (1. červen)

ČT1

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Více obrázků

Vepř. Dokument. Poctivý řízek z přeštického vepřového, pečený v troubě tak, jak jej připravovaly naše babičky. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. (25 min)

Poctivý řízek z přeštického vepřového, pečený v troubě tak, jak jej připravovaly naše babičky. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a N. Císařovská Naši moderátoři se vypraví na pastviny, kde se vesele prohánějí přeštická černostrakatá prasátka. Tomuto původnímu českému plemeni svědčí celoroční pobyt venku. Uvidíme, čím farmář prasátka krmí, co pašíci potřebují ke spokojenosti, a jak je jejich chov propojen s fungováním celé farmy. Ochutnáme hned dva recepty z přeštického vepřového – řízek pečený v troubě a pečený bůček s cibulovým zelím a škvarkovými plackami. A představíme i další plemeno vepře – landrace.

Další informace: skryté titulky

Žádné odpovídající pořady v nejbližší době :(

Volbě vyhovují v nejbližší době tyto pořady

Zvolte si některý z výše uvedených typů pořadu ku snazšímu hledání jehly v kupce sena.

» «