Menu

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

06:00 - 06:30, sobota (12. říjen)

ČT1

Zelenina. Dokument. Zelenina je zdravá a naše babičky to dobře věděly. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. (30 min)

Naše babičky uměly napéct voňavý a zdravý kváskový chléb. Věděly, jak živit chlebový kvásek i jak správně roztopit pec. Nový magazín o dovednostech našich předků. Režie: P. Ležáková, T. Szilvási a J. Berka Novým seriálem České televize nás budou provázet moderátoři Tereza Hátleová a Petr Pěknic. Hned v prvním dílu na ně čeká nelehký úkol – upéct kváskový chleba. Budou se muset naučit pečovat o žitný kvásek i namlít vlastní celozrnnou mouku. Zjistí, že upéct chleba v tradiční venkovské peci je pro moderního člověka hotová věda. Podívají se do jihočeského mlýna, který se může pochlubit funkční technologií. Bylinkářka Simona Tancerová, kterou diváci znají ze seriálu Kouzelné bylinky, bude do našeho pořadu pravidelně přinášet tipy tradičního lidového léčitelství. Poradí, jak zatočit s rýmou a nachlazením pomocí křenu selského.

Další informace: skryté titulky

Žádné odpovídající pořady v nejbližší době :(

Volbě vyhovují v nejbližší době tyto pořady

Zvolte si některý z výše uvedených typů pořadu ku snazšímu hledání jehly v kupce sena.

» «