Menu

Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem (6/7)

18:15 - 18:45, úterý (16. říjen)

ČT2

Ostrov s antickou minulostí, pohostinnými obyvateli a kulinářskými specialitami potěší všechny vaše smysly. Vesnice Deryneia s jahodovou farmou, rybí taverna Vassos a sochař L. Spanos s českou manželkou, malířkou Olgou (30 min)

Hydroponní pěstování jahod jsme si prohlédli na farmě ve vesnici Deryneia a pokračovali pak návštěvou speciální rybí taverny Vassos. Jedním z ikonických produktů kyperské kuchyně je sýr halloumi. Paní Sofie nám ukázala jeho přípravu tradiční ruční metodou. U tradiční výroby, jak se to naučil od svého otce, zůstal i košíkář Petros Nikolau. A jeho výrobky jsou stále žádané. Na závěr jsme si hezky česky popovídali s kyperskými manželi. Sochař Leonidas Spanos studoval výtvarné umění v Praze a vrátil se na Kypr s českou manželkou, malířkou Olgou.

Další informace: skryté titulky

Další díl: 17. říjen, 21:30
Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem (7/7)

Žádné odpovídající pořady v nejbližší době :(

Volbě vyhovují v nejbližší době tyto pořady

Zvolte si některý z výše uvedených typů pořadu ku snazšímu hledání jehly v kupce sena.

» «