Boží dar - příběhy českých potravin (7/9)

  • Logo
  • 20 minut | dokument
  • Dokument ČR. Jak to bylo s hovězím masem? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin
    Tur domácí změnil vývoj lidského směřování a pomohl položit základy zemědělství. Byl užívaný na práci, na mléko i na jídlo. Hovězí maso v českém jídelníčku zastává třetí místo, hned po vepřovém a kuřecím mase. Existují ovšem i státy, kde se hovězí maso nekonzumuje, například Indie. Naopak Argentina se vyznačuje ohromnou oblibou hovězího masa. Významná česká plemena jsou Černostrakatý skot a Červinka. Hovězí maso je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Jeho zpracování předtím, než přijde na talíř, prochází v posledních letech významnou proměnou. Čeští konzumenti stále více preferují maso „stařené“ tedy vyzrálé. Jaká je historie využívání hovězího masa v Česku?
    Logo TV Programy Centrum.cz

    Datum

    Centrum.cz
    Program logo
    Program logo