Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo

Četnické humoresky (21/39)

  • Logo
  • 70 minut | seriál
  • Do vzorně uklizených kasáren přijíždí z Paříže na prázdninovou návštěvu Klaudie, kterou na nádraží s velkou kyticí a netrpělivou radostí očekává Jarý. Je však zcela zmaten jejím nečekaně odměřeným chováním. Radost z Klaudiina příjezdu je tatam. Jeho zklamání neunikne ani Arazímovi, i když ten má, ostatně jako vždy, četnických starostí až nad hlavu. Tentokrát se na Arazíma obrátil s žádostí o spolupráci jeden z nejlepších brněnských advokátů doktor Peřina (otec Karličky Formánkové), aby mu byl nápomocen při řešení kauzy klienta Matouška, jehož otec zemřel po těžké nemoci v penzionu Naděje na selhání srdce a v závěti odkázal právě tomuto ústavu deset procent svého majetku. A to se synovi velmi nelíbí, proto chce zodpovědného doktora Korouse zažalovat pro vydírání nebohých pacientů. Arazím se šetřením docela rád zabývá, protože Karlička, s níž se stále více sbližuje, je ochotná ujmout se funkce nezávislého posuzujícího lékaře. Ale Arazímovy sladké představy o společném životě s Karličkou, pro kterou už dokonce zakoupil snubní prstýnek, naruší zcela nečekaný vývoj událostí.
    Doktor Smrt I. Krimiseriál ČR (2003). Zásnuby Arazíma s Karličkou jsou na spadnutí. Jarý žije příjezdem Klaudie, která se ale v Paříži změnila a je velmi chladná. Pátračku zaměstná případ nelidského vydírání v penzionu pro seniory. Scénář P. Moskalyková. Kamera J. Víšek.

    Režie:

    A. Moskalyk

    Hrají:

    T. Töpfer, I. Trojan, I. Racek, L. Šafránková, V. Postránecký, O. Krasko, J. Hartl, N. Konvalinková, E. Gorčicová, V. Žehrová, L. Munzar, V. Galatíková