Zavřít

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

  • Logo
  • 30 minut
  • dokument

Jarní houby. Dokument. Češi jsou od nepaměti národem houbařským a jarní les nabízí skvělé zpestření jídelníčku. Pátá série magazínu o dovednostech našich předků.

Dušené kačenky zapečené se sýrem na topince, či tipy na báječné dobroty ze smrže obecného. Každý správný houbař se nemůže dočkat, až zjistí, že "rostou". Naši předkové se v houbách vyznali a uměli z nich připravit báječné dobroty. Na jaře jsou ale na loukách a u potoků k mání také divoké jedlé bylinky, kterými si vylepšíme chléb s tvarohem. Připravíme skvělou a levnou přírodní pleťovou masku, a vypravíme se na zelený šťovík, ze kterého naše babičky každé jaro vařily polévku zvanou brčálka.

Režie:

V. Karas

Hrají:

Logo
čtvrtek 26. 5.
  • Datum

  • Zobrazení
  • logo
Program logo
Program logo