Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo

    Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

  • Logo
  • 30 minut | dokument
  • Hořké a sladké. Dokument. Opakování 1.2./ČT1. Domácí vermut dochutíme hořkými bylinkami ze zahrady a připravíme k němu sladké dobroty z babiččina receptáře. Šestá série magazínu o dovednostech našich předků.
    Tereza a Petr se vypraví navštívit na místo, kde vznikají ušlechtilé destiláty. Přidávají tu do nich bylinky z vlastní zahrady. Natrháme si hořké pelyňky, léčivý řebříček či voňavou meduňku a ukážeme si, že výrobu domácího vermutu zvládne i likérník amatér. V kuchyni budeme vařit s vínem i pálenkou a připravíme kuřecí rizoto na bílém víně i flambované palačinky s borůvkovou zavařeninou. Přesvědčíme se, že není sýr jako sýr. Ten náš bude totiž z kdoulí uskladněných na zimu coby zdravé mlsání nejen pro děti. A zopakujeme si, k čemu jsou dobré bylinky z babiččiny zahrádky.

    Režie:

    V. Karas