Televizní programy

Datum

Centrum.cz

Hercule Poirot XIII

  • Logo
  • 91 minut | film
  • Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota. Detektivka VB (2013). I geniální detektiv se může jednou zmýlit, podruhé však ne. Podle románu Agathy Christie.
    Poirot ve spolupráci s policií připraví na večírku společenské smetánky past na proslulého lupiče Marascauda. Jako návnada slouží obraz Zabití hydry, jeden z celého cyklu maleb, zobrazujících jednotlivé Herkulovy úkoly, na něž se Marascaud v posledních měsících zaměřil. Celá akce však končí fiaskem. Nejenže je dotyčný obraz ukraden, během loupeže je navíc surově zavražděna hostitelka. Geniální detektiv upadá do vleklé deprese, z níž mu může pomoci jen další případ. Příležitost nabídne náhodné setkání s nešťastným řidičem, který oplakává ztrátu své milé, komorné slavné ruské baleríny, již její paní odvezla kamsi do Švýcarska. Poirot mladíkovi nabídne, že dívku vyhledá a přivede zpátky, aniž by tušil, že díky tomu dostane možnost vykoupit svou vinu.

    Režie:

    A. Wilson

    Hrají:

    D. Suchet, R. Evans, T. Austen, F. O’Shaughnessyová, T. Wlaschiha, M. Christieová, O. Bradyová, E. Tomlinsonová, S. McDadeová, N. Lindsay, R. Katz, S. Callow