Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo

Operace Silver A (2/2)

  • Logo
  • 78 minut | film
  • Válečné drama ČR (2007). Příběh lásky, hrdinství i slabosti na pozadí kruté doby protektorátu, kdy se lámaly charaktery. Scénář J. Konáš a L. Konášová. Kamera M. Šec.
    Ve druhé části filmu, který natočil J. Strach podle scénáře manželů Konášových, se životy všech zúčastněných dostávají do ještě větších turbulencí. Alfréd Bartoš (J. Dvořák) není jen schopný velitel výsadku, ale i charismatický muž a velký milovník žen. A když je přistižen podvedeným manželem, přináší to komplikace nejen ve sféře osobní, ale i v ilegální činnosti. Po atentátu na Heydricha se síť kolem této pardubické skupiny stahuje, a tak nezbývá, než co nejrychleji z Pardubic zmizet. Plány jsou však jedna věc, realita druhá. Vypjatost a výjimečnost těchto dnů si začne vybírat své oběti. A přesto je jednomu z hrdinů dána šance uniknout. Využije ji nebo ji odmítne?

    Režie:

    J. Strach

    Hrají:

    T. Vilhelmová, K. Issová, I. Trojan, D. Švehlík, J. Dvořák, A. Háma, M. Hádek, M. Táborský, M. Taclík, V. Preiss, J. Vondráček, R. Špaček, J. Hlaváčová, A. Švehlík, D. Syslová