Televizní programy

Datum

Centrum.cz

Poprask na laguně

  • Logo
  • 119 minut | film
  • Záznam divad. inscenace ČR (1996). Soubor Divadla na Vinohradech v proslulé Goldoniho komedii, v níž na obyvatele jedné rybářské vesnice čeká ztřeštěný mumraj milostných vášní a žárlivosti, divokých hádek a rvaček i policejního vyšetřování. Kamera V. Dousek. Divadelní režie L. Smoček. Televizní režie J. Brichcín.
    Slavná Goldoniho komedie patří na českém jevišti k těm oblíbeným, nezapomenutelná byla inscenace M. Macháčka v Národním divadle (premiéra r. 1961) s Ladislavem Peškem v roli patrona Fortunata a jeho proslulou písní "Sakramentský ženský". Tentokrát se vracíme k záznamu z Divadla na Vinohradech, kde mělo představení premiéru v roce 1994. Soubor pod taktovkou režiséra Ladislava Smočka vytvořil na scéně s pomocí výrazných hereckých osobností v čele s patronem Fortunatem V. Preisse (ale i dalšími hvězdami souboru – D. Kolářovou, P. Kostkou, H. Maciuchovou, J. Šťastným...) záplavu italského temperamentu v komediálních situacích věčně rozhněvaných mileneckých dvojic, které se zaplétají a zase rozplétají, aby na konci vytvořily tři svatební páry.

    Hrají:

    V. Preiss, D. Kolářová, H. Maciuchová, M. Zahálka, V. Křížová, L. Juřičková, K. Brožová, P. Rychlý, J. Šťastný, P. Kostka, I. Trojan, M. Vladyka, O. Vlach