Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo

Rozpaky kuchaře Svatopluka (1/13)

  • Logo
  • 62 minut | seriál
  • Na obrazovky České televize se vrací populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. V úvodu přichází mladý adept kuchařského umění a hlavní hrdina seriálu Svatopluk Kuřátko (J. Dvořák) do svého prvního zaměstnání – na místo kuchaře v malém horském hotýlku. Seznamuje se s budoucími kolegyněmi (D. Veškrnová a Z. Bydžovská), spolubydlícím Ferdou (D. Matásek) i svérázným kolegou Křikavou (J. Somr) a dalšími. Už od prvních kroků v novém prostředí však nezkušený Sváťa naráží na problémy, s nimiž si neví rady. Týkají se především toho, jak se v novém prostředí uvést, zda projevit již od počátku profesní hrdost a pracovní horlivost, či se spíše stáhnout, nechat vše být a pozorovat okolí pohodlně zpovzdálí. Být zásadový a sobě věrný, anebo jednat podle toho, v čí prospěch se zrovna štěstí obrací? Začínajícímu kuchaři museli tehdy pomoci televizní diváci.
    Kuřátko. Seriál ČR (1984). Populární seriál, ve kterém diváci poprvé hlasovali a rozhodovali o dalším ději. Mladý adept kuchařského umění a hlavní hrdina seriálu přichází do svého prvního zaměstnání. Scénář J. Dietl. Kamera J. Lebeda.

    Režie:

    F. Filip

    Hrají:

    J. Dvořák, J. Bláha, J. Somr, J. Moučka, D. Veškrnová, Z. Bydžovská, S. Zázvorková, G. Vránová, V. Brodský, D. Matásek, O. Vlach