Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo
    Program logo

    Sanitka (4/11)

  • Logo
  • 60 minut | seriál
  • Seriál ČR (1984). Podaří se posádkám vozů první pomoci rychle zasáhnout při velké dopravní nehodě městského autobusu? Oblíbený seriál z prostředí pražské záchranné služby. Scénář J. Hubač. Spolupráce na scénáři J. Fairaizl. Kamera J. Šajmovič.
    Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. Opět budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Hlavní událostí tohoto dílu je velká dopravní nehoda městského autobusu. Pracovníci záchranné služby při ní prokáží schopnost rychle a účinně reagovat. Vysoká profesionální kvalita nepočetného týmu je však snižována nedokonalým technickým vybavením. Eliška (Z. Adamovská) jede s Vojtěchem (J. Hanzlík) na pohřeb otcovy družky a poznává tak podstatu janderovské povahy. Lékař k záchranářské specializaci potřebuje vedle nejrůznějších medicínských odborností také pevné nervy a značnou fyzickou zdatnost. Doktor Jandera nám však často připadá jako člověk až příliš citlivý k neštěstí druhých, jindy jako rozený smolař a v některých situacích až jakoby postrádal dostatek rozhodnosti. Může vůbec obstát tam, kde je zapotřebí chlapské, cílevědomé chladnokrevnosti a suverenity?

    Režie:

    J. Adamec

    Hrají:

    J. Hanzlík, T. Juřička, Z. Adamovská, J. Karlík, O. Sklenčka, P. Zedníček, P. Kostka, J. Bartoška, J. Vinklář, Z. Řehoř, V. Dlouhý