Zavřít

Spolu & Hladoví (4)

  • Logo
  • 24 minut
  • dokument

„Baví mě užívat si ten úžasnej mix památek, přírody a zážitků a objevovat kulinářský zázraky v těch nejzapadlejších místech naší krásný země. Velký věci v gastru se totiž dějí i na malejch vesnicích,“ říká jednačtyřicetiletý Lukáš Hejlík, #1 foodie influencer v Česku. A na víkendové výlety s tímhle mixem pravidelně bere i svou čtrnáctiletou dceru Kláru, teenage scenáristku a milovnici mangy. Na společných cestách rovnoměrně dělí čas mezi gastrozážitky, kulturu a pobyt na čerstvém vzduchu a neméně poctivě, i když někdy klopotně, hledají cestu jeden k druhému: dvanáct let totiž žijí odděleně a tráví spolu dva prodloužené víkendy měsíčně. I přes toleranci na obou stranách se nevyhnou občasnému – nebo vlastně docela pravidelnému – hašteření. EPIZODA 4: V „lázních ducha“ se Lukáš s Klárou oddávají hovorům o obrozencích. Bydlí v hotelu Aplaus, odkud se po mořských plodech a svíčkové přesunou do White Gallery v Osíku, kde majitel Martin Janda pořádá výstavy a uchovává na 18 000 grafických listů. Další pokrm se podává ve foodtrucku Na chuť ve školním autobusu z Illionois na den starém jako Martin Dvořák, který v něm dělá burgery a trhané maso. Z muzea Josefa Váchala se Lukáš s Klárou přesunují do kavárny Na sklípku. Druhý den se zastaví v nejoriginálnější farmářské prodejně v Česku Prodej ze statku ve Sloupnici. V jedné z nejoriginálnějších kaváren v Česku, Kafemysli, si Lukáš pod dohledem baristy roku a karatisty Jana Škeříka zkusí latté art. Klára chce ze svého cestovního deníku udělat knihu a otec se jí vyptává na školu, kam přestoupila.

Litomyšl. Dokument ČR (2022). „Baví mě užívat si ten mix památek, přírody a zážitků a objevovat kulinářský zázraky v těch nejzapadlejších místech naší země. Velký věci v gastru se totiž dějí i na malejch vesnicích,“ říká jednačtyřicetiletý Lukáš Hejlík, #1 foodie influencer v Česku.

Režie:

M. Chlupáček

Hrají:

Logo
středa 25. 5.
  • Datum

  • Zobrazení
  • logo
Program logo
Program logo