Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo

Ach, ty vraždy!

  • Logo
  • 89 minut | seriál
  • Smrt lobbisty Mansdorfa. Cyklus, ČR (2010). Svérázná advokátka na penzi se svým vnukem řeší nejeden spletitý kriminální případ. Tentokrát se vydá po stopách vraha známého lobbisty. Kamera P. Berkovič.
    Pro nedělní letní večery jsme pro vás připravili sérii detektivních příběhů, které napsal scenárista a režisér Zdeněk Zelenka přímo na tělo vynikající české herečce Jiřině Bohdalové. Svérázná bývalá advokátka Květa Kalendová bude se svým vnukem, smůlou pronásledovaným kriminalistou Kamilem, vyšetřovat nejednu záhadnou vraždu... Tento díl nás zavede do politického zákulisí, ve kterém najde smrt známý lobbista. Shodou okolností je to člověk, jehož život měl hlídat smůlou pronásledovaný kriminalista Kamil, vnuk doktorky Kalendové. Vrah dokonce vše zinscenoval tak, aby se hlavním podezřelým ze spáchání zločinu stal právě Kamil. Není divu, že je umístěn do vazby a babičce Kalendové tedy nezbývá, než urychleně nalézt vraha pravého. Že se jí to za pomoci mnoha převleků podaří, o tom není pochyb. Vedle J. Bohdalové a V. Jílka se můžete těšit mj. M. Dejdara, který si zahrál lobbistu Jana Mansdorfa.

    Režie:

    Z. Zelenka

    Hrají:

    J. Bohdalová, V. Jílek, M. Dejdar, J. Dolanský, S. Postlerová, P. Štěpánek, J. Dulava, P. Kostka, J. Štěpnička, F. Němec, F. Blažek, M. Preiss, Z. Hruška, F. Tomsa