Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo

O Janovi a podivuhodném příteli

  • Logo
  • 91 minut | film
  • Pohádka ČR/N/It./Fr. (1990). Velká výpravná pohádka o tom, jak si mládenec poradil s nástrahami kouzelníka Magnuse a vysvobodil princeznu Agnes ze zajetí. Scénář podle pohádky H. Ch. Andersena napsali M. Schulz a L. Ráža. Kamera J. Macák.
    Výpravný koprodukční film na motivy pohádky H. Ch. Andersena začíná v okamžiku, kdy našemu hrdinovi Janovi zemře otec. Bohatý kupec jej vyžene a Jan se tedy vydává do světa. Na své cestě potkává muže, kteří jedou do královského města získat ruku princezny Agnes. Všichni však končí v podobě zkamenělých soch. Když v noci Jana přepadnou lapkové, objeví se tajemný muž a Jana pomocí kouzelné hole zachrání. Kouzelná hůl a tajemný přítel pak Janovi pomohou překonat mnoho překážek, které jim připravuje kouzelník Magnus. Ten má totiž ve své moci princeznu Agnes a na svědomí má i její nápadníky. Na Janovi pak je, aby princeznu i nápadníky vysvobodil a pohádka mohla skončit svatbou.

    Režie:

    L. Ráža

    Hrají:

    E. Vejmělková, T. Valík, J. Kemr, J. Vinklář, R. Brzobohatý, F. Bachschmidt, M. Dejdar, M. Labuda, P. Zedníček, V. Galatíková