Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo

Vraždy v kruhu

  • Logo
  • 75 minut | seriál
  • Zavražděnou třídní učitelku Annu Neumaierovou (E. Leimbergerová) měli prý její studenti rádi. Alespoň to na začátku všichni tvrdí. Jenže v den své smrti ještě rozdávala pětky u tabule. Jasně to dokazuje videozáznam pořízený jedním ze studentů. Profesor Neumaier (O. Vízner), otec zavražděné, je velkým stoupencem astrologie, díky které pomůže Holinovi (I. Trojan) rozkrýt povahu své dcery. Romantický výlet do Vídně umožní Sabině (H. Vagnerová) a Rosťovi (R. Krajčo) navštívit strýce mrtvé učitelky. Ten jim svěří, že jeho neteř měla tajný vztah. Svědčí o tom i nalezená podkova s milostným vyznáním a prstýnek v zamknutém šuplíku. Kdo byl dárce a proč musel zůstat v tajnosti? Zástupce ředitele přizná, že o svou kolegyni kdysi stál. S jejím odmítnutím se ale údajně dávno smířil. Holina je přesvědčený, že zmizení septimána Jindry Opelíka (J. Dulava) a peníze chybějící na účtu jeho otce mají s vraždou úzkou souvislost. Zatčení domovníka Zajíčka (J. Wohanka) vynese na povrch pravdu o anonymních dopisech. Zajíček ví, kdo byl v bytě jeho sousedky naposledy. Ví to i její mluvící papoušek.
    Láska je černý kůň. TV seriál ČR (2016). Školní rok končí pro septimány tragicky. Všichni měli zavražděnou třídní učitelku rádi. Opravdu? Scénář I. Procházková. Kamera L. Hyksa.

    Režie:

    I. Pokorný

    Hrají:

    I. Trojan, R. Krajčo, H. Vagnerová, M. Němec, J. Štrébl, A. Petřeková, V. Vondráček, D. Suchařípa, O. Vízner, J. Wohanka