Televizní programy

Datum

Centrum.cz
Program logo
Program logo

Život a doba soudce A. K. (19)

  • Logo
  • 57 minut | seriál
  • Nelidskost. Seriál ČR (2014). Kde jsou hranice lidství? Další řada televizního seriálu ze soudního prostředí. Scénář Z. Zapletal. Kamera J. Šuster.
    Jeden z nejobtížnějších případů soudce Adama Klose. Surová vražda patnáctileté dívky. Ne že by nebyli odhaleni viníci a postaveni před soud. Jsou to tři mladí muži, bezúhonní, dosud netrestaní, zdánlivě úplně normální. Přesto udělali něco, nad čím zůstává rozum stát. A nejen rozum, i obyčejný lidský cit. Soudce Adam Klos musí řešit něco, co se zdá neřešitelné. Nelze to uchopit. Tvrzení vrahů jsou neurčitá, jdou proti sobě a vzájemně se zaplétají. Výpovědi rodičů také nic neobjasňují, je z nich jen cítit bolest. Zcela jasné je pouze to, že patnáctiletá dívka byla těmito mladíky nebývale surově zavražděna. A soudce Klos i jeho senát stojí před úkolem vynést rozsudek. Musí určit trest za čin, se kterým se nelze vyrovnat.

    Režie:

    R. Sedláček

    Hrají:

    D. Švehlík, D. Kolářová, M. Daniel, D. Byrtusová, V. Zavadil, J. Erftemeijer, F. Březina, Z. Bydžovská, M. Dalecký, B. Starý, G. Mikulková